UCIGAȘII DE VISE

 Îi veți întâlni mereu în călătoria voastră…îi vedeți aproape în fiecare zi, de cele mai multe ori îi și auziți, nu atât de tare ori de clar însă cum ar vrea ei. Și asta e bine.
Pentru că sunt ei, cei care vă spun să reveniți cu picioarele pe pământ, când vouă vă este atât de bine printre nori, ei, cei care vă spun că nu o să reușiți niciodată nimic cât timp veți face mereu doar ce vă place, sunt cei care nu au avut curajul și voința să-și urmeze visele iar acum încearcă să vă oprească și pe voi s-o faceți, ei, cei care spun că lumea e rea și malefică și că banii reprezintă scopul suprem, cei care preferă siguranța pe care le-o oferă capul plecat, în locul unui strigăt plin de curaj împotriva nedreptății, ei, cei care consideră că alții poartă răspunderea pentru întâmplările din viața lor, neavând curajul să își ia viața în propriile mâini și să accepte că sunt singurii răspunzători pentru felul în care evoluează aceasta, pentru bucuriile, tristețile, împlinirile și dezamăgirile pe care le-au trăit sau le trăiesc.
Cei care preferă știrile în locul muzicii, filmele în locul cărților, ura în locul iubirii, bârfa în locul comunicării, interesul și fățărnicia în locul prieteniei autentice.
Sunt eșecuri lamentabile și ambulante care însă au pretenția de a ne învăța pe NOI ce este succesul, fericirea, împlinirea, deși ei nu le-au cunoscut niciodată, pentru că le-a fost frică. Frică să lupte, frică să nu-i mai asculte pe ceilalți, să nu le mai pese de ce cred alții și să facă ce își doresc, ce le-ar fi putut aduce zâmbetul pe buze și împlinirea în suflete, frică de a îmbrățișa nonconformismul și de a crede cu nebunie într-un vis precum un răsărit de mai.
Sunt ei, îi cunoașteți și voi.

Iar opusul lor suntem NOI.
NOI, cei care suntem suficient de tineri și de nebuni pentru ca ei și strigătele lor, frustrările lor, să nu ne poată atinge niciodată. NOI, cei care suntem extrem de inteligenți, de destoinici, suficient de aroganți încât să fim convinși că știm și singuri ce e mai bine pentru noi, ce ne dorim, NOI cei care vrem să învățam din propriile noastre greșeli unice, irepetabile. NOI, care iubim intens, extaziant, pasional și nebunesc, care suferim cu aceași intensitate, iar când rănile se disipă și cicatricile se cauterizează, avem puterea să învățam din greșeli, să nu ne lăsăm învinși, sa ne ridicam și să o luam de la capat cu și mai multă forța, cu pasiune, cu și mai multă intensitate, cu extaz și cu o doză în plus de nebunie.
NOI, cei care TRĂIM, nu doar existăm, trăim, trăim fiecare clipa de fericire intens, care nu ne întrebăm ”cum ar fi fost dacă”, iar asta ne face să ne simțim al dracului de bine, chiar dacă reversul constă în  faptul că și clipele de tristețe și de dezamăgire le trăim la fel de intens și uneori asta doare al dracului de tare.
NOI, cei care suntem tineri și ambițioși, suntem puternici și suntem nebuni, atât de nebuni încât să credem cu tărie că visele noastre se vor materializa, vor deveni realitate, NOI cei care avem puterea să fim arhitecții propriului nostru Univers, ai propriei noastre vieți, să ne creionam singuri destinul cu creionul viselor, pe hârtia imaginației noastre.
NOI vom câștiga. NOI vom învinge . Iar ei vor pierde.
Pentru că NOI avem curajul, ei au lașitatea, noi avem puterea, ei au slăbiciunile, noi avem visele, iar ei realitatea, iar realitatea nu e cea pe care și-o dorește nimeni.
NOI avem cuvintele care lovesc și dor mai puternic decât orice, NOI avem nebunia și pasiunea, care nu ne dau voie să ne oprim și nici să renunțăm vreodată. NOI avem iubirea și speranța și visele.
NOI avem viitorul.
Și o țigară, mai avem nevoie de o țigară.
Sunt ei, ucigașii de vise.
Suntem NOI, cei pe care ei nu-i pot învinge.

link > Scorpions – Wind of change

D.P.

Publicat de

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s