BIO

145735527_10217283885719552_8643492274259070809_nDinu Andrei Popescu S-a născut pe 5 octombrie în București.

 În copilărie și adolescență a urmat cursuri de teatru, jucând în piese premiate la festivaluri pentru liceeni.

 A absolvit Facultatea de Psihologie, apoi programul de masterat în „Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală” al Universității Titu Maiorescu din București și cursurile masterului de „Comunicare Audio-Video” din cadrul SNSPA. A urmat de asemenea cursuri de Psihopedagogie (atestare grad I și II), este Formator acreditat și Coach.

 În televiziune și-a început cariera în anul 2011, mai întâi ca reporter, apoi ca realizator. La 21 de ani devine cel mai tânăr realizator tv din România (cu formatul ”Presa în 60 de minute” difuzat de Luni până Vineri). Între 2015 și 2019 prezintă fomatul Rezumatul Săptămânii cu Dinu Popescu. A lucrat ca reporter pentru Antena 1 și Antena 3, a prezentat jurnale de știri și a moderat diverse talk show-uri pentru mai multe televiziuni din România. În 2020 a lansat canalul de YouTube ControversTv.

 Este psihoterapeut practician al școlii de psihoterapie cognitiv-comportamentală, licențiat în psihologie clinică și consiliere educațională & vocațională și specialist în tehnici de comunicare și persuasiune, strategii NLP, hipnoză clinică și psihodramă. A fondat Clinica de Psihologie și Dezvoltare Personală BRAIN+ România și grupul de consultanță comunicațională BRAIN+ Media Consult

 În sfera literară scrie poezii de mic, iar recent s-a axat și pe proză. Prima sa carte „Cugetări din Universul Paralel”, o colecție de poezii, texte și alte butade, a fost lansată în anul 2018. Controversatul roman „Playboy: o incursiune într-o lume interzisă” a fost publicat în 2021, devenind un bestseller al editurii Stylished Books.

 Poeziile și textele sale, postate pe blog începând cu anul 2015, au fost accesate până astăzi de peste 50.000 de cititori.

 Se declară un adept convins al nihilismului, respingând categoric încadrarea creațiilor sale în anumite curente tipice.

 Verile și le petrece în Vama Veche, la Stuf, în compania shoturilor de „Cozonac”, iar despre locul ideal pentru a crea și a trăi afirmă că este „întotdeauna departe”.

Web: www.dinupopescu.com